T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Hacı Çetin Babüroğlu Ortaokulu

Yabancı Dil Sınıfı Hazırbulunuşluk Sınavı

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5.SINIFLAR AĞIRLIKLI DİL SINIFI HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI HAKKINDA KISA NOTLAR

  1. Bu sınava, sadece 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 5. sınıfta öğrenim görecek öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
  2. Sınava girecek öğrencilerin velilerinin 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.30’a kadar  başvuru yapmış olmaları gerekmektedir.
  3. Başvurular okulumuz web sitesinden online olarak;online başvuru yapamayacak olanların da velisi Hacı Çetin Babüroğlu Ortaokulu müdürlüğüne dilekçe ile başvurmalıdır. 
  4. Sınav sonuçlarına göre en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yapılarak ilk 30 öğrenci ASİL, 10 öğrenci YEDEK kabul edilecek
  5. Asil ve yedek öğrencilerin sıralamasında 70 puanın altına düşülmemesine dikkat edilecektir. 
  6. Sınav Tarihi 26 Mayıs 2024 Pazar
  7. Son Kayıt Tarihi 16 Ağustos 2024

ONLİNE BAŞVURU  İÇİN TIKLAYINIZ



HACI ÇETİN BABÜROĞLU  ORTAOKULU

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

5.SINIFLAR AĞIRLIKLI DİL SINIFI HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

Sınav Tarihi                       : 26 Mayıs 2024 Pazar

Sınav Saati                        : 11.00

Süre                                    : 100 Dakika

Sınav Yeri                          : Hacı Çetin Babüroğlu Ortaokulu  (Yükseliş Mah.Birlik Cd.No:24

                                                     Kepez    /Antalya)

Sınavın Kapsamı              : İngilizce, Türkçe ,Matematik,Fen Bilimleri,Sosyal Bilgiler,Din Kül. ve Ahlak Bilgisi

Toplam Kontenjan         : 30 Öğrenci

 

Sınava Gireceklerde Aranacak Şartlar:

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı kayıt döneminde okulumuz kayıt bölgesinde ikamet ediyor olmak. İkamet ile ilgili sınav öncesinde velinin sözlü beyanı esastır. (Kayıt bölgesi Yükseliş Mahallesi ). Bu sınava, sadece 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 5. sınıfta öğrenim görecek öğrenciler başvuru yapabileceklerdir

Başvurular ve Salon Dağılımları:

Sınava girecek öğrencilerin velilerinin 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.30’a kadar  başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurular okulumuz web sitesinden online olarak;online başvuru yapamayacak olanlarında velisi Hacı Çetin Babüroğlu Ortaokulu müdürlüğüne dilekçe ile başvurmalıdır. Sınava girecek öğrenciler, somut kriterlere (alfabetik sıralama, T.C. kimlik numarası sıralama, ad sıralama, soyad sıralama vb.) göre karma sınıflar oluşturularak her sırada bir öğrenci oturacak şekilde yerleştirilecektir. Dil ağırlıklı sınıflara girmek zorunlu olmadığından istemeyen öğrenciler sınava girmeyebilir.

Sınavın Sonuçlandırılması  ve Kayıt Hakkı:

Sınavdan sonra en geç 1 hafta içinde  geçici sınav sonuç listeleri okulumuz giriş kapısına asılacak ve okulumuz web sitesinde (https://hacicetinbaburoglu.meb.k12.tr/)yayınlanacaktır. 03Haziran 2024 tarihine kadar sınav sonuçlarına yapılan itirazlar değerlendirilecek olup kesin sonuçlar, 05 Haziran 2024 tarihinde okulumuz giriş kapısına asılacak ve okulumuz web sitesinde (https://hacicetinbaburoglu.meb.k12.tr/) yayınlanacaktır. Sınav sonuçlarına göre en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yapılarak ilk 30 öğrenci kazanmış kabul edilecek, 30 öğrenci asil ;sonrasındaki ilk 10 öğrenci sırasıyla 1.Yedek, 2.Yedek, 3.Yedek …. şeklinde sıralanacaktır. Asil ve yedek öğrencilerin sıralamasında 70 puanın altına düşülmemesine dikkat edilecektir. Asil olarak kazanan 30 öğrencinin en geç 16 Ağustos 2024 tarihine kadar okula gelip kesin kayıtlarını şahsen yaptırmaları gerekmektedir. Asil kazanan 30 öğrencinin okul kayıt bölgesinde ikamet etmemesi durumunda ya da 16 Ağustos 2024 tarihine kadar okula gelip kesin kayıtlarını şahsen yaptırmamaları durumunda haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır. 16 Ağustos 2024 tarihine kadar 30 kişinin altında kayıt olması durumunda yedek öğrenciler hak kazanacaklardır. 70 puan üzerinde 30 asil ve 10 yedek öğrenci  olmaması durumunda;mazeretlerinden dolayı sınava girememiş ya da yaz döneminde okul kayıt bölgesine yeni taşınmış öğrenciler olabileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak okul sınav komisyonunun belirlediği tarihte bir sınav daha yapılacaktır. Bu sınava, 26 Mayıs 2024 tarihinde yapılan sınava girip de kazanamamış olanlar da tekrar girebilecektir.Sınav tarihi,sınava başvuru tarihi ve sınav sonuçları okulumuz giriş kapısında ve web sitemizde (https://hacicetinbaburoglu.meb.k12.tr/) yayınlanacaktır. Sonrasında sınav itirazları değerlendirilecek, itirazlardan sonra oluşan kesin liste aynı yöntemle ilan edilecektir. Eylül ayında yapılan sınavda da en yüksek puan alandan aşağıya doğru sıralanarak boş öğrenci kontenjanı kadar asil kazanmış kabul edilecek ve aşağıya doğru 1.Yedek, 2.Yedek, 3.Yedek …. şeklinde sıralama yapılacaktır. Yedek ve asil listede puan eşitliği durumunda yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilecektir. Kesin kaydını yaptırmayan asil sıradaki öğrencilerin yerine yedek sıradan öğrenci alınacaktır. Asil ve yedek sıralamasında yine 70 puanın altına düşülmemesine dikkat edilecektir. Toplam kontenjanın dolmaması durumunda 70 puan altına düşülüp düşülmeme kararı sınav komisyonunca görüşülüp kararlaştırılacaktır.

 

5.Sınıf Dil Ağırlıklı Sınıflardaki Dersler ve Ders Saatleri Aşağıdaki Şekilde Olacaktır:

 

DERSLER

HAFTALIK DERS SAATİ

İNGİLİZCE

11

MATEMATİK

5

TÜRKÇE

6

FEN BİLİMLERİ

4

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

SOSYAL BİLGİLER

3

SEÇMELİ MATEMATİK UYGULAMALARI

2

SEÇMELİ SPOR VE FİZİKİ ETKİNLİKLER

2

TOPLAM

35

 

Mehmet ASLAN                  Arzu KAHRAMAN                  Keziban UYSAL KARAKULAK           

 Okul Müdürü                    Müdür Yardımcısı                    İngilizce Öğretmeni                  

(Komisyon Başkanı )                (Üye)                                           (Üye)                                             

 

      Gamze İNAL                     Candan KOŞTAŞ

Matematik  Öğretmeni       İngilizce Öğretmeni            

          (Üye)                                  (Üye)                                            

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 11:54 - Görüntülenme: 2452
  Beğen | 1  kişi beğendi